Reparationer af ure

Mekaniske ure skal fra tid til anden serviceres for at bevare deres værdi og funktion. Det gælder alle typer ure, vintage ure, bornholmerure, engelske standure, franske taffelure, lommeure, vintage armbåndsure o.s.v.

Derfor anbefaler vi, at mekaniske ure renses, smøres og justeres jævnligt. Typisk vil det ved vintageure være nødvendigt at rense og smøre et urværk med 3-5 års mellemrum. Går der længere tid, mister olien i uret sin viskositet, det vil sige at den ændrer struktur, og løber væk fra de steder i uret der er afhængig af smørelse. Når uret renses og smøres kommer det til at gå mere præcist, og det modvirker unødig hård slidtage i urværket.

Slidtage kan dog ikke helt undgås, der vil altid ske slidtage i mekaniske urværker. Særligt er det vigtigt med reparation af ure af ældre dato, bornholmerure og reparation af engelske standure, fordi de tunge lodder i disse ure slider meget i løbeværket. Derfor vil det typisk være nødvendigt med en hovedreparation af urværket hvert 10. - 20. år - afhængig af urværk og stand. Ved en hovedreparation af et ur, restaureres urværket - slidtage udbedres og eventuelle andre skader repareres. Alle ur reparationer foretages af uddannede urmagere eller urmagere der er under uddannelse på vores traditionsrige umagerværksted på Frederiksberg i København.